Magyardombegyház

Magyardombegyház Község Önkormányzata

Dél-Békés legkisebb zsáktelepülésén, ahol sem óvoda, sem általános iskola nem működik, a közösség összetartó, amelyhez az önkormányzat több közösségi programjával is hozzájárul. Az események többsége az év során a nemzeti ünnepekhez kapcsolódnak. Kivételt képez ez alól a kapunyitogató és az őszi játszóház, továbbá kiemelt jelentőséggel bír októberben a Falunap, majd a karácsonyi ünnepkör keretében a Mikulás ünnepség. Ezeken túlmenően az önkormányzat ötévente rendezi meg az Elszármazottak Találkozóját. A program célja, hogy mindazok, akik elköltöztek a településről találkozhassanak egymással és a még itt élőkkel, értesüljenek a település fejlődéséről, híreiről. Jó hangulatú beszélgetések jellemzik ezeket az alkalmakat. A vendéglátásról minden esetben az önkormányzat gondoskodik, a kínálatban mindig szerepelnek a Magyardombegyházi Együtt Termelő és Értékesítő Szociális Szövetkezet által készített sajtok is.

Az Önkormányzat feladatai kiterjednek továbbá a településfejlesztési, -rendezési, -üzemeltetési területre, szociális és gyermekjóléti területen szolgáltatásokat és ellátásokat biztosít, támogatja a sport- és ifjúság ügyeket is.

A projekt keretében a közösségi tevékenységek történeti feltárásáért és a stratégiai dokumentumok megújításáért felel, továbbá biztosítja a tapasztalatcsere alkalmakat a projekt eredményeinek és jó gyakorlatainak összegyűjtése érdekében.

https://magyardombegyhaz.asp.lgov.hu/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100069429540168