Kisdombegyház

Kisdombegyház Község Önkormányzata

A világjárvány előtti időszak gyakorlatát tekintve a település közösségi életéhez több kulturális, gyermek és közösségi programmal járult hozzá az önkormányzat. Húsvét közeledtével délutáni kézműves foglalkozás, május 1-jén szalonnasütés és májusfa-állítás, gyermeknap alkalmával szabadtéri programok (közös reggelivel, rendőrségi bemutatóval stb.), karácsonyi időszakban élőzenés délutáni programok szolgálják a közösség együtt, hasznosan eltöltött szabadidős lehetőségeit.

Az önkormányzat legnagyobb közösségi eseménye volt a Falunap. A rendezvény keretében számos kikapcsolódást szolgáló program (pl. iskolások fellépése) mellett a helyi civil szervezetek kiállításai (pl. Kidombegyházi Hímző Szakkör) is helyet kaptak, a sport jegyében fitness bemutató, a szórakozás érdekében koncert és tűzijáték színesítette a közösségi eseményt. A Borostyán Szabadidő Klub évről évre rendez programokat, többek között a nőnapi vacsorát, és más egész estés, zenés-táncos, vacsorával egybekötött rendezvényt.

Az önkormányzat feladatai továbbá kiterjed a településfejlesztési, -rendezési, -üzemeltetési területre, szociális és gyermekjóléti területen szolgáltatásokat és ellátásokat biztosít, támogatja a sport- és ifjúsági, valamint nemzetiségi ügyeket is.

A projekt keretében a megvalósításban részt vevő helyi közösségfejlesztők és a szakmai vezető közösségfejlesztő képzettségének megszerzését biztosítja.

https://kisdombegyhaz.hu/