Tapasztalatcsere a projekt végén

Az utolsó, a hatodik tapasztalatcsere alkalmat egy közös „tapasztalatcserére” használtuk ki, ahol több mint 60 személy fogadta el meghívásunkat a hét konzorciumi településről.

A projektben dolgozó szakmai munkatársak bemutatták az összes elvégzett feladatot, amit a tervezéskor a helyi cselekvési tervben fogalmaztak meg közösen.

Elmondták, voltak nehézségek, amit főleg a koronavírus járvány okozott, nagyon sok elemet kellett halasztani és egy másik programfélévben megvalósítani. Ezért is fordult elő az, hogy volt olyan félév, ahol alig valósult meg elem, volt, amikor nagyon sok feladat várt a szakmai megvalósítókra.

A meghívott vendégek szinte mindegyike részt vett valamelyik települési rendezvényen, így a projekt és a benne dolgozó munkatársak nem voltak ismeretlenek. Többen elmondtak egy-egy, számukra kedves rendezvényt, ilyen volt a gasztro túra Dombiratoson, a szomszédolás Kisdombegyházon, de a bűnmegelőzési és a közlekedésbiztonsági programokat is nagyon szerették a felnőttek is, nem csak a gyermekek.