Szomszédolás Kisdombegyházon

Szomszédolás – a három település (Kisdombegyház, Dombegyház és Magyarbánhegyes) közösségfejlesztője álmodta meg, hogy a települések között a kapcsolat szorosabb legyen.

Kisdombegyházon két alkalommal is megszervezésre került a szomszédolás. Elsőként a magyarbánhegyesi lakosokat hívták meg parasztolimpiára. Szerepelt az asszonycipelés, a traktorhúzós versenyszán, a talicskatolás, a szalmabála cipelés, a kötélhúzás, az ökölvívás is a versenyszámok között.

Dombegyházról az őszi idő ellenére kerékpárral érkeztek a vendégek, együtt indultak el a dombegyházi művelődési ház elől a közösségszervező vezetésével. Voltak köztük idősebbek és egészen kicsi gyermekek is. A találkozó egy közös ebéddel kezdődött, ahol a helyi konyhán készített paprikáskrumplit fogyasztották el közösen, majd játékkal folytatódott a találkozó. A projekt során vett karaoke szettnek ebben nagy szerepe volt, a gyerekek kívánsága szerint lehetett számokat kérni. De, lehetett játszani lengőtenisszel, tollassal, volt ugrálókötél is. A sportjátékokon kívül társasjátékozni is lehetetett.