Néptáncos felvonulás és táncház

A szüreti mulatságok hagyományaihoz kapcsolódva folytatódott a táncház folyamata Battonyán, szeptember 24-én. A hagyományos őszi program a városban is a régmúlt idők gyakorlatát őrzi, amikor a szüret után felvonulással ünnepeltek az emberek. Igaz, régen még szekérre ültek a lányok és a fiatalemberek gyalog kísérték őket, majd megkezdődött a mulatság. Ma pedig a néptáncosok szebbnél szebb viseleteikben vonultak végig a város utcáin, helyenként kicsit megálltak, rövid bemutatót tartottak, majd folytatódott a felvonulás, és megérkezve a művelődési házhoz megkezdődött a táncház.

A Szivárvány Néptánccsoport együttműködésével és a szép őszi időjárás jóvoltából szabadtéren szólt a zene, pörgött a szoknya és kopogott az aszfalt a battonyai táncház 5. foglalkozásán. A néptánccsoport bemutatójával folytatódott a program, ami kedvcsinálónak is kiváló volt, hiszen mire a táncos kedvű amatőrök bekapcsolódtak a táncos forgatagba, már a lábukban volt az ütem, és a gyakorlott néptáncosokkal könnyű volt használni a korábban tanult lépéseket.

A táncház folyamata arra épít, hogy az azonos érdeklődésű, összeszokott közösség a projekt lezárása után is megőrzi az együttműködést és közösen folytatják a megkezdett tevékenységet. Erről a következő, egyben utolsó táncház alkalmával dönteniük kell a résztvevőknek.