Kunágota megmutatta értékeit

A közösségi tevékenységek történeti feltárása Kunágotán is megtörtént még a szakmai program megvalósításának kezdetén. A tervezett kiállításon ezeknek az értékeknek a gyűjteményéből szerettek volna minél többet megmutatni a helyi közösség tagjai a nagyközönségnek, hiszen összegyűjtve, összerendezve ezek az alkotások még nem kerültek nyilvánosságra. A kiállításmegnyitónak augusztus 1-jén a művelődési ház adott otthont.

Az asztalokon, vitrinekben, paravánokon szebbnél szebb kézimunkák, képzőművészeti alkotások, egyedi dísztárgyak sorakoztak fel, hirdetve a kunágotaiak kreativitását, kézügyességét, hagyománytiszteletét és alkotókészségét. Köszöntőjében Gáborné Dohar Edit alpolgármester mindezen érdemeket és értékeket méltatta gratulálva a kiállítóknak, és bemutatva mindenkit, aki értékteremtő munkájával hozzájárult ahhoz, ilyen színes és minőségi tárlat jöhetett létre.

Az alkotók név szerinti bemutatását követően természetesen a kiállítási anyagot is érdemes volt jó alaposan megnézni. A zsúfolásig megtelt helyiségben találtunk festményeket és gobelineket, ceruzaképeket és maketteket. De volt itt harisnyavirág, szaténból-szalagból készült alkotás, saját készítésű plüssállat, papírból készült alkotás, de még cserépbaba is. A kiállításon bemutatkoztak a könyvtárban működő csipkeverő szakkör tagjai is. Láthattunk még további kézimunkákat, szalmából készült dísztárgyakat és egy díszbabgyűjteményt is.

A kiállítók között sokan már többféle elismeréssel, oklevéllel, díjazással rendelkeznek alkotótevékenységük elismeréseként, ugyanakkor a helyi közösségben bemutatni a féltve őrzött kincseket mindig egy különleges, meghatározó élmény, ahogy ez most is történt.